Hoe gaat Veen Hosting & Security om met de wet DBA 2025?

Hoe gaat Veen Hosting & Security om met de wet DBA 2025?

Hoe gaat Veen Hosting & Security om met de wet DBA 2025? Veen Hosting & Security Parrega

23 augustus 2024

In 2025 gaat de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) van kracht. Voor ondernemers heeft deze wet flinke impact op de manier waarop zij hun personeel kunnen inhuren. Zo heeft deze wet bijvoorbeeld tot gevolg dat Veen Hosting & Security in Parrega er voor heeft gekozen om alleen nog maar mensen in loondienst te nemen.

De wet DBA heeft tot doel om schijnzelfstandigheid tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat opdrachtgevers alleen nog maar zzp`ers inhuren voor opdrachten waarvoor dat ook echt noodzakelijk is. Voorheen konden zzp`ers met een VAR-verklaring zelfstandig werken en waren opdrachtgevers niet verantwoordelijk voor hun belastingafdracht. Maar met de komst van de wet DBA worden opdrachtgevers meer verantwoordelijk voor de arbeidsrelatie die zij aangaan met zzp`ers.

Voor Veen Hosting & Security was het inhuren van zzp`ers voornamelijk bedoeld om pieken en dalen in het werk op te vangen. Maar door de wet DBA wordt dat nu een stuk risicovoller. Als opdrachtgever moet je kunnen aantonen dat er daadwerkelijk sprake is van zelfstandigheid en dat er geen sprake is van een arbeidsrelatie. Dat is in de praktijk vaak lastig en brengt dus veel risico's met zich mee.

Als gevolg van de wet DBA heeft Veen Hosting & Security er daarom voor gekozen om alleen nog maar mensen in loondienst te nemen. Zo kan het bedrijf toch voldoende kennis en expertise in huis halen en zijn ze niet meer afhankelijk van zzp`ers. Bovendien heeft het werken met mensen in loondienst als voordeel dat er meer controle is over de arbeidsrelatie en dat het bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor de werknemers.

Hoewel het werken met mensen in loondienst wellicht duurder is dan het inhuren van zzp`ers, ziet Veen Hosting & Security deze keuze als noodzakelijk om ook in de toekomst een stabiel en kwalitatief hoogwaardig bedrijf te blijven. Zij hopen dat andere bedrijven ook goed na zullen denken over de gevolgen van de wet DBA en waar nodig hun personeelsbeleid aan zullen passen.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Herfst & Winter - Veen Hosting & Security Parrega

Herfst & Winter

9 september 2024 - de herfst en winter, wanneer het steeds eerder donker wordt, is goede beveiliging van objecten extra belangrijk. Bedrijfsgebouwen, magazijnen en andere eigendommen die vaak 's avonds of 's nachts... lees verder »

Hoe gaat Veen Hosting & Security om met de wet DBA 2025? - Veen Hosting & Security Parrega

Hoe gaat Veen Hosting & Security om met de wet DBA 2025?

23 augustus 2024 - In 2025 gaat de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) van kracht. Voor ondernemers heeft deze wet flinke impact op de manier waarop zij hun personeel kunnen inhuren. Zo heeft deze wet... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.